wellvit

Care for Women Alkmaar

Contactgegevens Care for Women Alkmaar

Care for Women Alkmaar

Specialist in vrouwengezondheid. Wij helpen bij vragen en problemen over anticonceptie, menstruatie, zwangerschap en overgang.

Elvira van Staveren is werkzaam als Care for Women specialiste in de regio Noord-Holland en houdt praktijk in het Van Rein Instituut in Alkmaar.  Met veel enthousiasme adviseert en begeleidt ze vrouwen met hormonale klachten.

Naast individuele begeleiding biedt Elvira ook workshops in groepen aan, waaronder voor bedrijven.

  • beschrijving

    Een luisterend oor zijn, je probleem her- en erkennen, daar begint Elvira mee. Graag geeft zij uitleg over het functioneren van je lichaam, de hormonen en adviezen die voor jouw situatie geschikt zijn. Tijdens de consulten neemt zij ruim de tijd voor al je vragen. Samen kijken jullie naar wat voor jou de beste oplossing voor je klacht is, met een aanpak die dicht bij jou zelf staat. Elvira begeleidt en adviseert  je persoonlijk en erg praktisch, zodat jij je beter gaat voelen! Credo van Elvira: blijf niet met je problemen lopen, er valt vaak echt wat aan te doen!

    Advies & begeleiding bij:

    ·        Anticonceptie

    ·        Menstruatieklachten

    ·        Premenstrueel Syndroom (PMS)

    ·        Zwangerschapswens & gezonde zwangerschap

    ·        Na de bevalling & moederschap

    ·        Vervroegde Overgang

    ·        Overgang

    ·        Seksualiteit

    ·        Healthchecks & voorlichting

    ·        Afvallen onder begeleiding (Medieet - Medical Health Concepts)

    ·        Zuur/base balans​

  • openingstijdenConsulten op afspraak.
  • serviceAnticonceptie

    Naast het voorkomen van zwangerschap kan anticonceptie ook ingezet worden om bijvoorbeeld menstruatiepijn te verlichten of om menstruaties uit te stellen. Er bestaan enorm veel anticonceptiemiddelen, in Nederland ruim 20 verschillende!

    Je kunt deze middelen in methodes indelen, er zijn namelijk een aantal middelen die vergelijkbaar zijn: pil, pleister, ring, prikpil, spiraal, staafje, barrière methodes en sterilisatie. Met en zonder hormonen. Ik help je graag om op zoek te gaan naar de methode die het beste bij jou past!

    Menstruatieklachten

    Je menstruatie is een teken dat je lichaam goed werkt en een duidelijk doel, je weet immers dat zwangerschap is uitgebleven. De menstruatie is eigenlijk niets anders dan het schoonmaken van de baarmoeder wanneer de eicel niet bevrucht wordt. De baarmoeder bouwt een bekledende laag op, die dient om de eicel te nestelen bij een bevruchting. Wanneer een bevruchting uitblijft, stoot de baarmoeder het baarmoederslijmvlies af: dit is de menstruatie en gebeurt ongeveer 2 weken na de eisprong en herhaalt zich iedere maand.

    Helaas gaan de wisselingen tijdens de cyclus in de verschillende hormoonspiegels aan veel vrouwen niet ongemerkt voorbij. De meeste vrouwen merken er iets van en ruim een derde van de vrouwen krijgt te maken met heftige klachten, je hebt pijn en het heeft invloed op je humeur.

    Premenstrueel Syndroom (PMS)
    PMS wordt gebruikt voor een hele reeks klachten die iedere maand, in meer of mindere mate, optreden in de week of de weken voordat je menstruatie begint. Er zijn wel honderd verschillende klachten bekend die onder PMS gerekend worden. Kenmerkend is dat de klachten samenhangen met je menstruatiecyclus, dit brengen we samen in beeld.

    Te denken valt aan klachten als stemmings-wisselingen, je wordt wakker en voelt je rot en somber, depressieve klachten, pijnlijke borsten, buikkrampen, moeheid, maagklachten, darmklachten, angstig zijn, opgeblazen voelen/zijn, het welbekende korte lontje-gevoel, verminderd libido…

    Iedere vrouw heeft wel eens last van klachten voor de menstruatie. Wanneer de klachten zodanig zijn dat ze echt je leven negatief beinvloeden dan zou jij wel eens bij de 25% vrouwen horen die PMS heeft. Wanneer je hormonen goed in balans zijn heb je weinig tot geen klachten voor je menstruatie, door verschillende oorzaken kan dit heel anders zijn. Veelal zie je PMS klachten bij vrouwen na hun 30ste (maar ook daarvoor), en vaak vergergeren ze na je 40ste. PMS hangt nauw samen met de hormonen oestrogeen en progestageen. De productie van deze hormonen gaat schommelen en dalen na je 40ste. De balans tussen deze hormonen heeft invloed op je hersenen en daarmee ook je emoties en je stemmingen.

    Zwangerschapswens & gezonde zwangerschap
    Als je een kinderwens hebt is het belangrijk ervoor te zorgen dat de kans dat het lukt zo groot mogelijk is. Als je graag zwanger wilt worden, is het belangrijk om na te gaan of alles in orde is om zwanger te kunnen raken. We brengen samen jouw persoonlijke situatie in kaart en ik kan je diverse tips geven om een kans op zwangerschap te vergroten. Wanneer dat niet lukt kan ik je rustig uitleggen welke keuzes je hebt om goed geïnformeerd een keuze te maken. Want het hele proces van zwanger worden is eigenlijk net een puzzel die precies in elkaar moet passen wil het lukken.

    Het kan zo zijn dat het bij jullie niet meteen lukt. Je bent maar een paar dagen per maand vruchtbaar, dat wisselt ook nog elke maand en wij begrijpen ook wel dat je niet altijd zin of tijd hebt om op commando te vrijen, dat gaat ook tegenstaan na een tijdje. Weten wanneer jij vruchtbaar bent en wat je kunt doen om sneller zwanger te worden? Ik geef je graag een passend advies.

    Misschien is het bij jullie inmiddels gelukt en ben je in verwachting! Een prachtig wondertje groeit in je buik. Natuurlijk wil je goed voor jezelf en je ongeboren kindje zorgen. Wat mag je wel eten, wat kun je beter laten staan? Met al je vragen rondom een gezonde zwangerschap, kun je bij mij terecht. Ik geef je graag voorlichting, tips en adviezen rondom deze bijzondere periode.


    Overgang
    Bij je geboorte als meisje, heb je al je levensvoorraad aan eicellen meegekregen. Je lichaam produceert dus niet elke maand een eitje, die zijn er allemaal al. Miljoenen eitjes zijn opgeslagen in je eierstokken en tot aan je pubertijd verlies je al duizenden eitjes. Uiteindelijk komen er maar 300 tot 400 tot rijping. Als die eitjes op zijn, kom je in de overgang. Je maakt letterlijk ‘een overgang’ van je vruchtbare naar je onvruchtbare periode. Gemiddeld duurt de overgang zo’n 7 tot 10 jaar. Ten onrechte denken mensen vaak dat de overgang en menopauze hetzelfde zijn. De menopauze is echter alleen je laatste menstruatie en je kunt dus pas een jaar nadat je je laatste menstruatie hebt gehad zeggen: ‘dat was mijn menopauze’. De overgang is zowel de periode voor je laatste menstruatie als de periode na je laatste menstruatie ( = menopauze) en die kan jaren duren.

    Tijdens de overgang verandert het menstruatiepatroon. Ook kunnen menstruatieklachten verergeren. De overgang is een natuurlijk levensproces. Je groeit toe naar een fase in je leven waarin de hormoonwisselingen van je cyclus niet langer een rol spelen. In deze leeftijdsfase lopen vrouwen regelmatig vast; veroorzaakt door de verhoogde druk van werk en privé. De zorg en vele rollen en verantwoordelijkheden die je hebt met daarbij de drang om je te blijven bewijzen, kan leiden tot stress en burn-out klachten. Wanneer je dan klachten hebt, wordt vaak niet aan de overgang gedacht. Het is dan goed om te weten of je in de overgang bent. Immers, de emoties en verschijnselen in de overgang vertellen alles over jou! Liefst 80% van alle vrouwen die in de overgang komen krijgt te maken met overgangsverschijnselen zoals opvliegers. Helaas wordt nog vaak gezegd dat dit tussen je oren zou zitten, maar dat is echt onterecht! Je klachten hebben een lichamelijke oorzaak; schommelingen in de hormoonspiegels, met alle gevolgen van dien. Het ene moment ben je bijvoorbeeld het zonnetje in huis, het andere moment is het huis te klein. Je kunt dan erg aan jezelf beginnen te twijfelen. Overgangsklachten kunnen wel psychisch van aard zijn.

    Health Check:
    Veranderingen in ons lichaam merken we vaak pas als we klachten krijgen. Het gebeurt nog al te vaak dat iemand eerst iets breekt, voordat we er achter komen dat er sprake is van botontkalking. Meten is weten! Dan kun je als het nodig is ook actie ondernemen, en zo de klachten voorkomen. Care for Women kan bij zowel vrouwen als mannen een Health Check uitvoeren.

    • Bloedsuiker */**
    • Cholesterol gesplitst */**
    • Bloeddruk
    • Body Mass Index (BMI)

    * Deze meting wordt gedaan door een druppel bloed uit uw vinger af te nemen.
    ** Voor het bepalen van het bloedsuiker en cholesterol is het belangrijk dat u minimaal 2 uur van tevoren nuchter bent.

    De uitslagen worden direct besproken, samen met een persoonlijk advies.

    Afvallen onder begeleiding
    Medieet is onderdeel van het Medical Health programma. Het Medical Health Program is ontwikkeld in samenwerking met internisten, voedingsdeskundigen en gedragswetenschappers en wordt ook door Care for Women specialiste Elvira Stam uitgevoerd. Wil je na het afvallen op gewicht blijven? Dan is het belangrijk dat je je eet- en leefpatroon optimaliseert. Voor een gezond eetpatroon geldt: eet zoveel mogelijk verantwoorde, verzadigende en lekkere gewone maaltijden. Waarom is het dan verstandig om tijdens het afvallen maaltijdvervangers te gebruiken?

    • Insulineresistentie: Mensen met overgewicht hebben meestal een te hoog insulinegehalte in het bloed. Als je dan een gewone maaltijd eet komt het hormoon insuline vrij wat de vetverbranding (en dus het afvallen) remt. Medieet maaltijdvervangers zijn zo samengesteld dat deze het insulineniveau nauwelijks beïnvloeden. Hierdoor kan de vetreductie effectiever plaatsvinden en heb je minder last van een hongergevoel.
    • Uitgebalanceerde samenstelling in slechts 200 Kcal: Gezonde natuurlijke voeding bevat naast voedingsstoffen ook micronutriënten zoals vitamines, spoorelementen etc. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het lastig is om voldoende micronutriënten binnen te krijgen tijdens het volgen van een gewoon energiebeperkt dieet. Met Medieet maaltijdvervangers krijg je wel de vereiste micronutriënten binnen in de juiste verhouding. Dat in slechts 200 kcal.
    • Focus op gezond eetpatroon: We leren je lekker en verantwoord te eten. Afhankelijk van de fase van afvallen eet je één, daarna twee en vervolgens weer drie verantwoorde maaltijden volgens het piramide principe.
    • Meer gewichtsreductie: Ook blijkt uit onderzoek dat met toepassing van maaltijdvervangers meer en duurzamere gewichtsafname bereikt kan worden dan met een gewoon energiebeperkt dieet.


    Zuur/base balans:

    Dagelijks groeit ons bewustzijn over de werking van ons lichaam. Maar bij veel mensen is nog niet bekend hoe ons voedingspatroon en onze levensstijl de gezondheid op de langere termijn kan beïnvloeden. Voeding, stress, medicijnen, overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen die uw lichaam kwijt moet om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Ontzuren van uw lichaam kunt u aangenaam doen door de Alka producten te gebruiken. Alle Alka producten zijn speciaal ontwikkeld om optimaal te ontzuren. De producten kunnen los van elkaar worden gebruikt, maar ook met elkaar worden gecombineerd. Alka producten als de thee, badzout en crème zijn bij Care for Women Alkmaar verkrijgbaar.

  • kennismakings-aanbiedingCheck de mogelijkheid van een online / telefonisch consult van 20 minuten.
  • loyalty aanbieding

Locatie

Foto's

in je winkelmandje zit:
het winkelmandje is leeg
winkelmandje legen » kassa »