wellvit

Stoppen met roken - De Opluchting

Contactgegevens Stoppen met roken - De Opluchting

Stoppen met roken - De Opluchting

In een dag van het roken af.

De Opluchtingmethode is al 20 jaar een groot succes voor mensen en bedrijven bij het beëindigen van de rookverslaving. En zelfs zonder noemenswaardige ontwenningsverschijnselen. Vele duizenden mensen per jaar lukt het om van het roken af te komen. Dus waarom ook jij niet?

  • beschrijving

    Voor wie is het?

    Natuurlijk voor iedereen die wilt stoppen met roken.
    Het maakt niet uit of je veel rookt of weinig, elke dag of slechts af en toe, of je jong bent of oud. Iedereen die de ervaring heeft dat hij rookt en dat wilt laten is van harte welkom om de Opluchting methode toe te passen.
    Daarnaast zijn er ook mensen die nog nooit een poging gedaan hebben dus er geen ervaring mee hebben en die de Opluchtingmethode gebruiken. Waarom opnieuw het wil uitvinden als anderen dat al voor je gedaan hebben?!

    Ook mensen die alles hebben geprobeerd;
    zoals accupunctuur, hypnotherapie, lasertherapie of de Allen Carr-methode hebben baat bij de Opluchting. Vele mensen doen vele pogingen en proberen van alles. Wij weten uit ervaring en van ervaringen van anderen dat elke poging je dichter bij het moment brengt dat je daadwerkelijk gestopt bent met dat roken. Voor veel mensen geldt dat ze inzicht moeten krijgen in hoe de rookverslaving werkt.
    Er is absoluut een werking in acupunctuur bijvoorbeeld. Maar wanneer jij niet weet hoe de verslaving werkt dan creëer je, vrij onbewust, weer opnieuw die verslaving. Je hebt dus informatie nodig.

    Voor mensen die al in een medische bedreigende situatie terecht zijn gekomen, blijkt de Opluchting vaak een laatste redmiddel.
    In de trainingen hebben we ook mensen die gehoord hebben dat ze niet meer zolang te leven hebben doordat ze veel gerookt hebben. Je kan je voorstellen dat de druk dan enorm groot wordt om te stoppen. Deze druk is dan precies ook de reden dat het bij veel rokers niet lukt. De Opluchting methode laat je zien hoe je anders om kan gaan met die druk.

    Ook voor ex-rokers die het roken nog steeds missen.
    Mensen die gestopt zijn met roken maar merken dat ze het roken nog steeds missen zijn op de verkeerde manier gestopt. De verkeerde manier van stoppen is de verslaving onderdrukken en dat kost je energie en is eigenlijk een gevecht. Met wilskracht ben je je rookverlangen aan het onderdrukken. Maar dat is geen bevrijding. De verslavingsdynamiek die draait nog volle toeren. Door het toepassen van de Opluchting methode kan je het gevecht doorzien zodat je ook dat kan gaan loslaten.

    Ook voor rokers die bang zijn om te stoppen
    Elke roker die eerlijk is tegenover zichzelf wil eigenlijk veel liever niet roken. Maar nadenken over stoppen met roken levert vaak gevoelens van angst of weerstand op: de angst dat het stoppen (weer) zal mislukken, waardoor je jezelf nog zwakker en afhankelijker gaat voelen. Of de angst dat je de rest van je leven het roken zal blijven missen.

    “Zal ik ooit nog kunnen genieten van de eerste kop koffie, van de gezelligheid na de warme maaltijd, het avondje in de kroeg, de gesprekken met vrienden? En hoe moet dat op mijn werk als ik in een stresssituatie kom? Of als ik verdrietig en eenzaam ben? Of tijdens die lange saaie autoritten?”

    Het zijn dit soort angsten waardoor je het stoppen telkens weer uitstelt. Maar zeg eens eerlijk, zou je niet graag juist van die angsten bevrijd zijn en je sterk en onafhankelijk voelen. Door het toepassen van de Opluchtingmethoden worden deze angsten ontmaskerd als illusies, als onderdeel van je verslaving aan roken. En je zal eruit stappen op eigen kracht. In plaats van de angst dat je nooit meer mag roken, voel je een enorme opluchting en een gevoel van bevrijding: je hoeft nooit meer te roken.

    Ook voor mensen die blowen. Sommige mensen steken naast een sigaret ook een joint of een blow op. De informatie die we geven geldt eigenlijk voor alles wat mensen inhaleren. De kern informatie is overstijgend aan het roken en raakt elke verslaving. Maar alle voorbeelden die gegeven worden liggen in de belevingswereld van de roker.
    Het belangrijkst voor blowers die willen stoppen met roken is dat ze dan ook stoppen met blowen. Stop je met roken en je gaat door met blowen dan zie je vaak gebeuren dat men naar een tijdje veel meer gaat blowen. Het blowen houdt feitelijk de verslaving in stand. En naar een tijdje begint men dan weer met de sigaret.

    Voor wie is het? Voor iedereen die bevrijd wil zijn van het roken!

  • service10 vragen over stoppen met roken:

    1. Wat maakt de opluchting methode zo bijzonder?
    Wat gebeurt er tijdens de Opluchting-training? Tijdens de video- of open training leer je hoe de aspecten van het roken kunt afleren en maken we jouw rookverslaving inzichtelijk. Als je wilt stoppen met roken zal je eerst moeten stoppen met je verslaving. Stoppen met roken en nog steeds verslaafd zijn heeft geen zin. Je gaat dan alleen maar vechten tegen je rook dwang. Als je eerst de verslaving los leert te laten dan pas voorkom je dat je gaat vechten tegen het roken waardoor je nog meer onrust gaat voelen na het gestopt zijn. Het bijzondere aan de methode is dat we je laten ervaren en voelen hoe de verslaving in elkaar zit zodat je van binnen uit je besluit kan maken om niet meer te roken.

    2. Hoe weet ik of ik verslaafd ben aan roken?
    De belangrijkste vraag is: kan je het laten? Vele rokers willen niet nadenken dat ze roken en zolang je er niet over nadenkt blijft de verslaving bestaan en dijt rustig uit. Jezelf vragen stellen maakt dat je wakker kan gaan worden dus de vraag is kan je het laten? Nu zeggen sommige mensen; ik kan het prima laten en in het weekend mag ik wel een aantal sigaretjes van mezelf. Persoonlijk vind ik het prima wat mensen met hun leven doen dus ik wil je geen probleem aanpraten. Maar wil jij onderzoeken of je verslaafd bent ga dan eens kijken of je die sigaretjes kan laten.

    3. Voor wie is de Opluchting-methode geschikt?
    Deze methode is bedoeld voor iedere roker die momenten heeft dat hij/zij baalt van zijn/haar rookgedrag en daar nu definitief een punt achter wil zetten. Of dat nu komt door de kosten van het roken, het inboeten van gezondheid en conditie of dat men baalt van die afhankelijkheid om altijd maar sigaretten bij de hand te hebben. Of omdat de kinderen zich afvragen waarom je rookt en collega’s bijhouden hoe vaak en hoelang je in het rookhok staat. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen reden om definitief het roken te laten, echter loopt een poging om te stoppen met roken zonder ondersteuning vaak uit op falen.


    4. Naast mijn rookverslaving ben ik ook aan andere dingen verslaafd, moet ik het 1 voor 1 afbouwen?
    Mijn advies is; Als je wilt stoppen met verslaafd zijn stop dan met alle middelen die jouw verslavingsdynamiek in stand houdt. Dus als je naast het roken ook blowt, stop dan met beiden. Soms zie ik mensen stoppen met roken maar doorgaan met blowen. Na een tijdje zie je dat ze meer blowen dan voorheen en vervolgens belanden ze uiteindelijk weer bij de sigaret.
    Ik weet dat mensen met meerdere verslavingen soms eerst stoppen met het gebruik van alcohol, cocaïne of met hun gokverslaving. Ik heb niet de wijsheid in pacht. Realiseer je alleen dat je pas uit je verslaving bent als je al je middelen hebt losgelaten.

    5. Jeugd en roken. Waarom beginnen de meeste rokers in hun pubertijd met roken? Vele van ons zijn geboren in een tijd dat roken een onderdeel was van ons dagelijks bestaan. Als je niet rookte dan was je een niet-roker. Nog steeds is roken dan een onderdeel van je leven. De periode van de pubertijd is de tijd van kind naar jongvolwassene. Voor vele van ons een onzekere tijd. De behoefte aan zelfstandigheid en de behoefte om een houding aan te nemen spelen een rol. Het was bekend in die tijd dat roken ongezond was maar we zagen onze ouders roken of je was gewend om sigaren te kopen voor de verjaardag van je vader. Roken is dus een onbewust onderdeel van onze tijd. Nu willen we dat veranderen als samenleving maar voorlopig begint de jeugd nog volop. Doordat we er veel aandacht aan geven dat het vooral slecht is en dat je het niet moet doen blijft er dus nog een grote groep jeugd de reactie geven; dat bepaal ik zelf wel en zo proberen ze het uit. Helaas wordt hen niet geleerd hoe verslavingen werken en specifiek de rookverslaving en zo zie je dat er nog een vrije grote groep in deze verslaving stapt.

    6. Ik stop! Het verschil tussen een poging en een besluit.
    Besluit nemen is het tegenovergestelde van een poging. Zolang je denkt; ‘ik mag niet meer’ ben je bezig met een poging. Een poging van het stoppen is een methode om de voordelen van het roken te vergroten en de nadelen te verkleinen. Waarom doe je een poging? Uit angst, omdat je bang bent dat het je niet lukt. Hoe werkt dat dan. Op het moment dat je bang bent om te falen creëer je een achterdeurtje. Eigenlijk dek je je van tevoren in. Dat achterdeurtje is bv. als je te dik wordt, als ik mijn werk niet kan doen, als ik me niet goed voel. Als dat het geval is dan maak je jezelf wijs dat het verstandiger is om te roken. Als je zo’n achterdeurtje hebt dan zul je onbewust die situatie creëren. De angst is de reden waarom het weer gaat gebeuren.

    7. Hoe kies ik het juiste moment om afscheid te nemen van mijn sigaret?
    Het belangrijkste wat ik hierover kan zeggen is dat het juiste moment niet bestaat. Mensen die wachten dat ze een helder moment hebben of een gevoel van 'tjakka' willen hebben creëren voor zichzelf een verwachting. En hoe werkt het vaak met verwachtingen? Je verwacht dat er iets gebeurd of je vindt dat het ergens aan moet voldoen en dan komt de realiteit net niet overeen met hoe het is (herken de verslaafde praat!) en dan ben je teleurgesteld en vind je dat je alle redenen hebt om het niet te doen.

    Afscheid nemen is iets dat je alleen kan doen in het moment. Het heeft geen verwachting hoe de toekomst zal zijn aangezien je niet weet wat er over 5 minuten gaat gebeuren.
    Je zet een punt achter het verleden en vervolgens ga je ontdekken wat de toekomst je brengt. Misschien gaat het makkelijk, misschien wordt het moeilijk, je weet het niet van te voren. Wat in het verleden gebeurd is hoeft zich in de toekomst niet te herhalen.

    8. Ik heb al verschillende methodes zoals acupunctuur, nicotinepleisters/kauwgom of laseren gedaan maar ik ben niet gestopt. Waarom werkt De Opluchting-methode wel?
    Als het je niet gelukt is om te stoppen met een van de bovenstaande hulpmiddelen, heb je wat anders nodig, en dat klopt ook. De verslaving zit namelijk voor 99% tussen de oren en de bovenstaande hulpmiddelen zijn grotendeels gericht op het ontwenningsproces van het lichaam. Maar vaak val je terug als het leven even iets moeilijker is dan je zelf verwacht had. Op dat moment ervaar je onrust / ontevredenheid en wat jij jezelf hebt aangeleerd is dat de sigaret je troost en rust geeft. Uiteindelijk zorgt de sigaret dat je jouw probleem in stand houdt en zo ook de verslaving.

    9. Ik ben bang om dikker te worden.
    Dat je dikker wordt na het stoppen met roken komt niet door het stoppen zelf maar op de manier hoe je gestopt bent. Bij de ouderwetse manier van stoppen blijf je eigenlijk nog verslaafd, waarbij je jezelf voortdurend moet verbieden om te roken. Dit levert frustratie op en een sterke drang naar lekkere dingen en tussendoortjes. Je verslaving is verplaatst naar eten en snacken. Stop je via de opluchtingmethode, dan stop je eerst met verslaafd zijn en dan pas met roken. In de open- en video training wordt er apart op in gegaan. Het is een angst die vele hebben.

    10. Wat is de kern van de verslaving?
    De kern van de verslaving is dat we in een systeem terecht zijn gekomen waarin we onszelf afkeuren. We voelen ons chagrijnig en we beginnen te balen dat we ons zo voelen. We worden boos en even later balen we dat we boos zijn geworden. Iets raakt ons en dan balen we dat het ons raakt en vinden we ons zelf zwak en klein. De meeste van ons leren niet hoe ze om kunnen gaan met hun emoties en gevoelens. Wat we wel leren is hoe we ons kunnen afleiden. De media staat bol van de boodschap; als je dit koopt dan pas ben je echt gelukkig. Of als je dit gebruikt dan voel je je super. Met andere woorden je hebt iets nodig wat buiten je ligt om je goed te voelen en zo begint de afhankelijkheid aan middelen en ervaringen die we denken nodig te hebben. De roker heeft aangeleerd wanneer hij onrust dan wel ontevredenheid ervaart dat de sigaret hem troost en rust geeft. Uiteindelijk zorgt de sigaret ervoor dat je jouw probleem in stand houdt en zo ook de verslaving. 

  • kennismakings-aanbieding

    Kies de gratis e-mail training.

  • loyalty aanbiedingVolg de training: 'De Opluchting, in één dag van het roken af!'

Locatie

Foto's

in je winkelmandje zit:
het winkelmandje is leeg
winkelmandje legen » kassa »